Descobreix els projectes guanyadors dels Premis Reimagine Textile 2023!

El Tecnocampus, EURECAT i l’Ajuntament de Mataró amb el suport d’ASEGEMA, en el marc de la 3a edició Premis Reimagine Textile, que tenen l’objectiu de promoure i donar suport a noves iniciatives empresarials dins l’àmbit de la sostenibilitat, la tecnologia i la innovació en el sector tèxtil.

Han reconegut tres empreses amb els premis Reimagine Textile, uns guardons que es concedeixen a les millors iniciatives emprenedores dins del sector tèxtil.

Els premis es van lliurar durant la Jornada TEX & TECH, celebrada el passat dimecres 18, i que va permetre reflexionar i posar sobre la taula l’impacte que la intel·ligència artificial pot tenir en l’àmbit de la moda.

Premiats:

 • Millor proposta sostenible o d’economia circular:

  Infinite Athletic: Marca esportiva de roba de tenis i pàdel. El projecte es dedica a reciclar els cordatges de les raquetes de tenis, per poder fabricar el seu propi polímer i teixit, i així confeccionar peces esportives. ecodissenyades. 

 

 • Millor proposta amb tèxtil funcional

  Techno Textile Domains:  Neix veient la necessitat la gran quantitat d’accidents laborals i la necessitat de garantir la seguretat a les persones que treballen en entorns industrials. Proposa l’aplicació d’un teixit intel·ligent i funcional capaç de geolocalitzar el personal quan hi hagi evacuacions i garantir un rescat més eficient.  

 

 

 

 • Millor proposta de negoci digital:

  Flasion: Té la missió de revolucionar la indústria professional de la moda a través del poder de la intel·ligència artificial. La plataforma planteja una solució integrada, que engloba eines de disseny, màrqueting i optimització de la producció. Totes elles impulsades a través de la intel·ligència artificial. 

 

A més, els guanyadors de cada categoria van optar també al PREMI PROJECTE D’INNOVACIÓ PLUS considerant el que més valor afegit aporti a la societat en clau d’innovació i/o sostenibilitat. Aquest premi consisteix en 2.000€ addicionals en metàl·lic. i va ser entregat al projecte Flashion.

 

TEX & TECH by Reimagine Textile

Els premis és van entregar en el marc de la jornada TEX & TECH, on també es van realitzar dues ponències sobre les oportunitats de l’aplicació de la intel·ligència artificial a l’àmbit del sector tèxtil i de la moda.

La primera de les conferències, presentada per Asier Arranz i Xavier Mitjana, experts i divulgadors de la IA generativa, tractava sobre les contribucions que aquesta tecnologia podia aportar a la cadena de valor del sector tèxtil.

La segona de les ponències va ser l’exposició de l’empresa Neural Fashion AI by Raona, un cas de negoci que ja està aplicant la IA a l’àmbit de la moda, concretament a l’àmbit de les campanyes de màrqueting de les seves peces de roba.

 • Les contribucions que la intel·ligència artificial aportar a la cadena de valor del sector tèxtil.
 • Oportunitats per facilitar la transició digital.
 • Casos d’èxit que encoratgin la presa de decisió.
 • Noves tecnologies que faciliten els processos de digitalització i transició sostenible.
 • L’atorgament dels Premis Reimagine Textile a les iniciatives més innovadores de les start-up del sector tèxtil i cadena de valor tèxtil-moda.