Reimagine Textile

logo reimagine

Reimagine Textile és el programa d’innovació empresarial dirigit al sector del tèxtil del Maresme impulsat per Eurecat, el Tecnocampus, l’Ajuntament de Mataró i l’Ajuntament de Calella en el marc el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró Maresme.

Objectius

L’actuació Reimagine Textile presenta 4 objectius principals:
  • Difondre i impulsar la capacitat productiva tèxtil del territori a nivell nacional i internacional per tal de consolidar el clúster tèxtil del Maresme.
  • Captar demandes de fabricació de productes de valor afegit en disseny i la creació de nous llocs de treball amb especialització tècnica i de valor afegit.
  • Incorporar tecnologia i innovació en la gestió empresarial de les pimes.
  • Internacionalització de les pimes tèxtils innovadores.

A qui va dirigit

Reimagine Textile és una iniciativa dirigida a:
  • Empreses de qualsevol dimensió.
  • Dissenyadors, tallers, agents comercials i organismes.
  • Noves empreses de teixits tècnics.
  • Altres agents del sector tèxtil.

Sobre el PECT de Mataró-Maresme

  • El PECT de Mataró-Maresme per impulsar l’smart tèxtil és un projecte de prop de 2 milions d’euros; subvencionat amb 951.857,62 €  pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) Catalunya 2014-2020.
  • Els PECT són projectes que persegueixen millorar la competitivitat d’un territori a través de les eines d’especialització i innovació en sectors d’activitat ja existents o en activitats emergents i amb força creixent i real en el territori. S’emmarquen dins de l’estratègia territorial de la Generalitat RIS3CAT d’aplicació de l’estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent a la realitat de Catalunya.

Impulsen

logo ajuntament mataró reimagine

Entitat representant del PECT responsable de la coordinació general, la justificació i la interlocució amb la Generalitat durant la seva durada. L’Ajuntament també serà responsable de la operació d’Innovació Social Urbana, projecte per identificar solucions basades en les noves tecnologies per treballar reptes urbans específics.

http://www.mataro.cat/

logo eurecat reimagine

Eurecat, el Centre Tecnològic de Catlunya és entitat beneficiària del PECT. Participa al projecte Reimagine Textile liderant les operacions Maresme Innova – Tech & Talent, per la creació d’un ecosistema innovador que articuli iniciatives formatives i de transferència de coneixement tecnològic, i la operació Impuls Reimagine Textile, que té l’objectiu de crear espais i desenvolpar la marca Reimagine Textile.

http://www.eurecat.org/

logo tecnocampus mataró reimagine

La Fundació TecnoCampus gestora del parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme i els tres centres que l’integren és entitat sòcia beneficiària del PECT. És responsable de les operacions del projecte Reimagine Textile Reimagine Emprenedoria i Talent, per impulsar el talent, l’emprenedoria i la incubació de projectes vinculats al disseny i innovació tèxtil i la operació Reimagine Competitivitat Empresarial.

https://www.tecnocampus.cat/

logo Ajuntament de Calella reimagine

L’Ajuntament de Calella és soci beneficiari del PECT. Participa en el projecte d’Esport i Turisme liderant l’operació CALELLA/MARESME SPORT CITY LAB amb l’objectiu de convertir el municipi en un laboratori urbà d’innovacions en l’àmbit de l’esport aprofitant el calendari de competicions esportives d’alt nivell i esdeveniments internacionals programades al municipi.

https://www.tecnocampus.cat/