Reimagine Textile

logo reimagine

Reimagine Textile és el programa d’innovació empresarial dirigit al sector del tèxtil del Maresme impulsat per l’Ajuntament de Mataró, el Tecnocampus i Eurecat, en el marc el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró Maresme.

El PECT compta la participació de l’Ajuntament de Calella, el cofinançament del PO FEDER de Catalunya 2014-2020 i de la Diputació de Barcelona, i la col·laboració del Consell Comarcal del Maresme, de l’Associació d’Empresaris de Gèneres de punt de Mataró i Comarca (ASEGEMA) i els ajuntaments d’Arenys de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, Premià de Dalt, Premia de Mar, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa Susanna, Teià, Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt.

Objectius

Reimagine Textile té 4 objectius principals:
  • Difusió i promoció de les capacitats del territori amb l’objectiu de consolidar el sector tèxtil del Maresme.
  • Copsar les demandes del sector per la manufactura de productes d’alt valor afegit i la creació de nous llocs de treball especialitzats.
  • Incorporació de tecnologia i innovació en la gestió de les pimes.
  • Internacionalització d’empreses innovadores del sector tèxtil.

A qui s'adreça?

Reimagine Textile és una iniciativa dirigida a:
  • Empreses de qualsevol tamany.
  • Dissenyadors, comercials i organitzacions.
  • Noves companyies de teixits tècnics.
  • Altres agents del sector tèxtil.

Sobre el PECT Mataró-Maresme

  • Projecte co-finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea, el programa FEDER 2014-2020 i la Diputació de Barcelona.
  • Els projectes PECT busquen millorar la competitivitat del territori a través de l’especialització i innovació dels sectors d’activitat emergents. Els projectes s’enmarquen en l’estratègia RIS3CAT de la Generalitat de recerca i innovació i especialització de Catalunya.

Promotors

logo ajuntament mataró reimagine

Entitat representant del PECT a càrrec de la coordinació general, la justificació i la interlocució amb la Generalitat durant la seva durada.

http://www.mataro.cat/

logo eurecat reimagine

Eurecat, el Centre Tecnològic de Catalunya, és un dels beneficiaris del PECT. Participa en el projecte Reimagine Textile liderant les operacions Maresme Innova – Tech & Talent per a la creació d’un ecosistema innovador, iniciatives formatives i transferència de tecnologia i l’ Impuls Reimagine Textile, que creará espais d’innovació per desenvolupar la marca Reimagine Textile.

http://www.eurecat.org/

logo tecnocampus mataró reimagine

La fundació TecnoCampus, gestora del parc científic i d’innovació TecnoCampus Mataró-Maresme i els tres centres que la conformen, és entitat sòcia beneficiaria del PECT. És responsable de les operacions del projecte Reimagine Entrepreneurship i Talent, per promoure el talent, l’emprenedoria i la incubació de projectes relacionats amb el disseny i la innovació tèxtil.

https://www.tecnocampus.cat/

logo Ajuntament de Calella reimagine

L’Ajuntament de Calella és soci beneficiari del PECT. Participa en el projecte Esports i turisme que lidera l’operació CALELLA / MARESME SPORT CITY LAB amb l’objectiu de promoure el municipi com un laboratori d’innovació en innovació urbana mitjançant el calendari de competicions esportives de la ciutat i esdeveniments internacionals programats al municipi.

http://calellasportcitylab.com