Reimagine Textile

logo reimagine

Reimagine Textile és el programa d’innovació empresarial dirigit al sector del tèxtil del Maresme impulsat per Eurecat, el Tecnocampus, l’Ajuntament de Mataró i l’Ajuntament de Calella en el marc el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró Maresme.

Objectius

L’actuació Reimagine Textile presenta 4 objectius principals:
  • Difondre i impulsar la capacitat productiva tèxtil del territori a nivell nacional i internacional per tal de consolidar el clúster tèxtil del Maresme.
  • Captar demandes de fabricació de productes de valor afegit en disseny i la creació de nous llocs de treball amb especialització tècnica i de valor afegit.
  • Incorporar tecnologia i innovació en la gestió empresarial de les pimes.
  • Internacionalització de les pimes tèxtils innovadores.

A qui va dirigit

Reimagine Textile és una iniciativa dirigida a:
  • Empreses de qualsevol dimensió.
  • Dissenyadors, tallers, agents comercials i organismes.
  • Noves empreses de teixits tècnics.
  • Altres agents del sector tèxtil.

Sobre el PECT de Mataró-Maresme

  • Projecte cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Uniió Europea en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 20014-2020, i per la Diputació de Barcelona.
  • Els PECT són projectes que persegueixen millorar la competitivitat d’un territori a través de les eines d’especialització i innovació en sectors d’activitat ja existents o en activitats emergents i amb força creixent i real en el territori. S’emmarquen dins de l’estratègia territorial de la Generalitat RIS3CAT d’aplicació de l’estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent a la realitat de Catalunya.

Impulsen

logo ajuntament mataró reimagine

Entitat representant del PECT responsable de la coordinació general, la justificació i la interlocució amb la Generalitat durant la seva durada.

http://www.mataro.cat/

logo eurecat reimagine

Eurecat, el Centre Tecnològic de Catlunya és entitat beneficiària del PECT. Participa al projecte Reimagine Textile liderant les operacions Maresme Innova – Tech & Talent, per la creació d’un ecosistema innovador que articuli iniciatives formatives i de transferència de coneixement tecnològic, i la operació Impuls Reimagine Textile, que té l’objectiu de crear espais i desenvolpar la marca Reimagine Textile.

http://www.eurecat.org/

logo tecnocampus mataró reimagine

La Fundació TecnoCampus gestora del parc científic i de la innovació TecnoCampus Mataró-Maresme i els tres centres que l’integren és entitat sòcia beneficiària del PECT. És responsable de les operacions del projecte Reimagine Textile Reimagine Emprenedoria i Talent, per impulsar el talent, l’emprenedoria i la incubació de projectes vinculats al disseny i innovació tèxtil.

https://www.tecnocampus.cat/

logo Ajuntament de Calella reimagine

L’Ajuntament de Calella és soci beneficiari del PECT. Participa en el projecte d’Esport i Turisme liderant l’operació CALELLA/MARESME SPORT CITY LAB amb l’objectiu de convertir el municipi en un laboratori urbà d’innovacions en l’àmbit de l’esport aprofitant el calendari de competicions esportives d’alt nivell i esdeveniments internacionals programades al municipi.

https://www.tecnocampus.cat/